BALIN SAF OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?


İnsan sağlığı için en önemli besinlerden biri olan bal, saf ve gerçekse hemen her hastalığa şifa olabilmekte. Çok etkili bir antioksidan olan bal, içinde bulundurduğu maddelerle oldukça besleyici olabilmektedir. Katkı maddesi olarak kabul edilen şeker, sakkaroz, mısır şurubu balın içinde bulunuyorsa bu durumda saf olmadığını anlayabilirsiniz.

 

2021 yılında iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklık özellikle arıcıları ve bal üretimini büyük ölçüde etkiledi. Bu durum, arı kolonilerini zayıflattı, bal üretiminde düşüş oldu.

 

Kimi arıcılar, nektar miktarının az olmasından dolayı kolonilerini şeker solüsyonları ve mısır şuruplarıyla besledi. Bu da katkısız saf bala ulaşmayı zorlaştırdı.

Analiz Raporu ile Gerçekliği Anlayabilirsiniz.

 

Alacağınız balın saf olup olmadığını anlayabilmek için rengine bakmanız yetersizdir. Çünkü balın renginin koyu olması balın gerçek olduğunu kanıtlamaz. Bal üretimi yapan kişiler, arılara yedirdikleri maddelerle ortaya çıkan balı, gerçeklerine yakın kılmaktalar. 

 

Gerçek ile sahte balı ayırt etmenin ilk kuralı Analiz Raporudur. Balın laboratuvar ortamında test edilmesi sonucunda balın içindeki değerlere ulaşmış olursunuz. Justbeemade ballarında kesinlikle sakkaroz, maltoz (mısır şurubu) gibi katkı maddeleri yoktur. Web sitemizden Analiz Raporumuzu inceleyebilirsiniz.

 

Balın Akışını İpucu Kabul Edebilirsiniz.

 

Gerçek ve sahte balı ayırt etmenin bir diğer tekniği de kavanozu yan yatırarak akış sağlamaktır. Eğer kavanozu yan yatırıp balın bir süre akmasını sağlarsanız bu sizin için ipucu olacaktır. Balınız kesik kesik akıyorsa sahte tüketiyorsunuz demektir. Saf olan bal asla kesinti vermeden su gibi aşağıya akacaktır. Fakat bu da yeterli değildir. Sahte balların bazılarında da kullanılan yeni çeşit bir glikoz, balın kesinti vermeden akmasını sağlıyor.

 

En önemlisi Güven

 

Aslında artık balda gerçekliği ve saflığı anlamanın tek yolu Analiz raporu ve güvenden geçiyor.

 

Bizler 2 Doğalcı Anne, çocuklarımıza ve ailemize en iyi balı yedirmek için girdiğimiz bu serüvende, çocuklarımıza güvenle yedirdiğimiz balı, siz de güvenle tüketebilirsiniz.

 

ŞİFA OLSUN.